Bemutatkozás

Stalter György fotóiskolájában végeztem. Az itt eltöltött egy év egy nagyon jó és intenzív változásokkal teli időszak volt, ami olyan új kapukat nyitott meg, melyektől kicsit minden új perspektívába került. Szemléletformáló volt elnézni az itt közvetített valóságot – többek között egy életre megtanultam, hogy az önfeledt kreatív kísérletezés önmagában felszabadító és boldoggá tesz – feltéve, ha megengedjük magunknak. Az itt megszerzett tudást a PhotoArt fotósiskolában is igyekeztem mélyíteni.

Egy időben majdnem minden szabadidőmet kitöltötte a fotózás. Amikor fotósuliba jártam, az akkori főnököm mondta egyszer, hogy neki a munkája a hobbija. Ez akkor számomra rendkívül sivárul (vagy fantáziátlanul?) hangzott, aztán később megtapasztalhattam, hogy van az a munkakör, amely mellett nincs hobbi. Vagy a munka a hobbi is. Persze ez is termékeny időszak volt, csak más szempontból.

A fotózást kezdettől  igyekeztem a munkámmal is összekapcsolni: több kiadványban jelentek meg fotóim illusztrációként (pl. Kártyás G.-Répáczki R.,-Takács G.: Kezedben a Karriered!; Munkaügyi Mentőöv címlap, Lex HR-Munkajog és HR Háttér c. szaklapok egyes számai).

A kislányom érkezése új életszakaszt nyitott, Villő mellett ismét lett lehetőségem kiteljesedni a fotózásban.  A baba(gyerek) fotózás szerelmese lettem, a gyerekek természetessége rabul ejt, de több rendezvényt is fotóztam az elmúlt időszakban – ez a két terület áll hozzám legközelebb. E mellett a  felnőtt portrésorozatokban is tapasztalatom szerztem, már tudom, hogy el lehet érni, hogy ők is természetesek legyenek és legjobb oldalukat lássa a kamera, azaz én.